• pl
  • Polityka prywatności

    Przygotowaliśmy niezbędne informacje, w jaki sposób przetwarzamy dane osobowe, gdy korzystasz ze strony zielonylider.org oraz jakie przysługują Ci w związku z tym prawa.

    O jakich danych mówimy?

    Chodzi o dane obejmujące:

    • adres e-mail  podczas zapisu na newsletter Fundacji Sendzimira w celu wysyłki newslettera 
    • imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, które są zbierane przy wypełnianiu formularza kontaktowego w celu udzielenia odpowiedzi.

    Skąd mamy dane?

    Dane otrzymaliśmy bezpośrednio od Ciebie w momencie zapisu na nasz newsletter lub korzystania z formularza kontaktowego.

    Kto jest administratorem danych?

    Administratorem Państwa danych osobowych jest Fundacja Sendzimira z siedzibą przy ul. Wiarusa 11/3, 32-087 Zielonki; KRS 0000316743; NIP 513 017 79 23; REGON 120808077

    Z kim możesz się kontaktować się w celu uzyskania bliższych informacji w sprawach związanych z ochroną danych osobowych?

    Kontakt z administratorem danych osobowych jest możliwy pod adresem office@sendzimir.org.pl, tel. +48 695 849 862.

    Jaki jest cel i podstawy prawne przetwarzania danych osobowych? 

    Dane są przetwarzane po to, abyś mógł/mogła otrzymywać informacje o działalności Fundacji Sendzimira w formie newslettera lub aby dostać odpowiedź na pytanie wysłane za pośrednictwem formularza kontaktowego. Podstawą prawną przetwarzania danych jest prawnie uzasadniony interes administratora (art. 6, pkt 1, lit. f RODO).

    Jakie masz prawa w stosunku do swoich danych?

    Masz prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich: sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych. Masz również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznają Państwo, że przetwarzanie Państwa danych osobowych narusza przepisy Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych.

    Czy musisz podać nam swoje dane osobowe?

    Podanie danych jest dobrowolne, jednak niezbędne do komunikacji pomiędzy Fundacją Sendzimira a odbiorcami newslettera lub do otrzymania od nas odpowiedzi na zapytanie wysłane za pośrednictwem formularza kontaktowego. Niepodanie danych osobowych będzie powodowało brak możliwości otrzymywania newslettera lub brak odpowiedzi na kontakt za pośrednictwem formularza kontaktowego.

    Jak długo przechowujemy dane osobowe?

    Dane osobowe będziemy przechowywać do czasu aż nie zrezygnujesz z otrzymywania newslettera Fundacji Sendzimira. W każdej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera korzystając z tego linka. W przypadku skorzystania z formularza kontaktowego, Twoje dane zostaną usunięte po udzieleniu odpowiedzi.

    Czy dane są przekazywane, udostępniane?

    Dane są wykorzystywane wyłącznie w celu wysyłki newslettera Fundacji Sendzimira za pośrednictwem systemu Mailchimp, który jest w pełni dostosowany do zmian wynikających z RODO lub do odpowiedzi na zapytania wysłane za pośrednictwem formularza kontaktowego.

    Twoje dane osobowe nie będą publikowane na stronie Fundacji Sendzimira, nie będą ujawniane innym instytucjom, organizacjom, osobom trzecim ani też nie będą przekazywane do państw trzecich. Twoje dane nie będą również przetwarzane w sposób zautomatyzowany i nie będą profilowane.

    Dane osobowe użytkowników newslettera mogą jednak zostać ujawnione innym podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów prawa.

    Polityka dotycząca Ciasteczek

    Niniejsza Polityka dotycząca Ciasteczek odnosi się do strony internetowej zielonylider.org. 

    Przez używanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą Polityką Ciasteczek. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas ciasteczek, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania tej strony.

    Co to są ciasteczka?

    Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na Twoim komputerze, tablecie lub smartphonie, podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, „długość życia” ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia), oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

    Do czego używamy ciasteczek?

    Używamy ciasteczek w różnych celach:

    • by strony działały szybciej i były łatwiejsze w użyciu,
    • aby lepiej dopasować treści dostępne na stronie do Twoich oczekiwań i zainteresowań,
    • do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pozwalają nam zrozumieć jak ludzie używają naszych stron i pomagają w poprawianiu ich funkcjonalności i zawartości.

    Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

    Jak długo przechowywane są dane w ciasteczkach?

    Na stronie mogą być używane dwa rodzaje ciasteczek – sesyjne oraz stałe. Te pierwsze pozostają na Twoim urządzeniu jedynie podczas korzystania ze strony. Ciasteczka stałe pozostają na Twoim urządzeniu tak długo, jak długo mają ustawiony czas życia lub do momentu kiedy je usuniesz.

    Rodzaje ciasteczek używanych na stronie

    Konieczne do działania strony:

    Niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony, pozwalają Ci na poruszanie się po nich oraz używanie ich elementów. Przykładowo mogą zapamiętywać poprzednie czynności (np. otwarte teksty) podczas wracania na stronę w tej samej sesji.

    Poprawiające wydajność:

    Zbieranie informacji o tym, jak odwiedzający korzystają ze strony poprzez dostarczanie informacji na temat obszarów które odwiedzają, czasu jaki na nich spędzają oraz problemów jakie na nich napotykają, jak np. komunikaty o błędach. To pozwala nam poprawiać działanie strony.

    Poprawiające funkcjonalność:

    Zapamiętywanie Twoich ustawień i wyborów (np. nazwa użytkownika, region, w którym jesteś, personalizowane ustawienia treści) by dostarczyć Ci bardziej spersonalizowane treści i usługi. Pozwalają Ci również na oglądanie filmów i używanie narzędzi społecznościowych, np. blogów, chatów i forów.

    Umożliwiające nam analizę liczby odbiorców naszych stron:

    Ciasteczka związane z usługą Google Analytics.

    W jaki sposób możesz zmienić ustawienia dot. ciasteczek albo je usunąć?

    Większość przeglądarek internetowych jest początkowo ustawionych na automatyczne przyjmowanie ciasteczek. Możesz jednak zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby ciasteczka były blokowane – w całości lub w jakiejś części, np. tylko od stron trzecich, albo aby każdorazowo otrzymywać komunikat w momencie kiedy ciasteczka są wysyłane na Twoje urządzenie. Pamiętaj jednak, że zablokowanie ciasteczek może negatywnie wpłynąć na wygodę korzystania ze stron.

    NEWSLETTER
    Jeśli chcesz otrzymywać informacje o tym, co robimy w Fundacji Sendzimira, zapisz się do newslettera.

    FUNDACJA SENDZIMIRA
    ul. Wiarusa 11/3
    32-087 Zielonki
    KRS 0000316743
    www.sendzimir.org.pl

    BIURO
    ul. Mokotowska 46a lok. 25
    00-543 Warszawa
    +48 695 849 862
    office@sendzimir.org.pl

    © Fundacja Sendzimira 2022
    Realizacja: Bazinga
    Translate »
    Content | Menu | Access panel